Nanoe X: Tehnologija inspirirana prirodom

U vremenu kada je čist zrak vrjedniji nego ikada, a proizvođači klima uređaja ulažu nezamislive napore u razvoj naprednih filtarskih sustava, Panasonic nam s lakoćom pruža ekvivalent za ravnotežu prirodnog zraka u zatvorenome. 

 

panasonic, nanoe x, etherea

 

Revolucionarna nanoe™ X tehnologija razvijena u suradnji Panasonica i pariškog Texcell instituta jamči beskompromisno suspendiranje virusa i ostalih štetnih čestica iz zraka. Nekoliko mjeseci ranije, u svjetlu svakodnevice u kojoj se nalazimo, vijest o zapanjujućim rezultatima ove japansko-francuske produkcije nije mogla proći nezapaženo te smo već pisali o dostignuću iz Panasonicovog laboratorija u kontekstu inhibiranja koronavirusa

 

No zbog potencijalne snage kojom nanoe™ X može izmijeniti okolnosti u kojima se nalazimo, željeli smo zagrebati ispod površine i detaljnije se upoznati s tehnologijom koju nam Panasonic pruža. Prisustvovali smo seminaru u organizaciji Panasonicovih stručnjaka iz cijelog svijeta i iz prve ruke saznali što stoji iza nanoe™ X te kuda vodi.

 

Brz odgovor na koronavirus

 

Prva testiranja inovativne tehnologije završena su u rujnu 2020. godine i tada je bilo jasno da nanoe™ X u ograničenim uvjetima uspješno inhibira čestice koronavirusa. Tako impresivna vijest dobila je dodatnu potvrdu uspješnosti u siječnju 2021., nakon testiranja u zahtjevnijim uvjetima.

 

panasonic, nanoe x

 

Razlog zašto je Panasonic tako brzo uspio dati odgovor na suzbijanje čestica koronavirusa jest taj što je priča o nanoe™ X započela još daleke 2003. godine. U ne tako raskošnom izdanju i vodeći se sloganom A better life, a better world, Panasonic je svojim korisnicima vizionarski želio poboljšati život ne samo neprikosnovenim komforom, već i zdravijim zrakom. 

 

Kvaliteta kojoj vjerujemo

 

Ova japanska kvaliteta kojoj možemo vjerovati inspiraciju uzima  iz prirode i obećava velike promjene. Naime, u prirodi se hidroksilni radikali (poznati i kao OH radikali) mogu pronaći u izobilju. Te mikroskopski malene čestice imaju ogromnu moć inhibiranja grinja, virusa i bakterija. Tehnologija nanoe™ X može unijeti ove zapanjujuće prednosti u zatvorene prostore

 

panasonic, nanoe x

 

OH radikali imaju intenciju vezivanja uz druge elemente i, upravo zahvaljujući tome, mogu inhibirati razmnožavanje zagađivača poput bakterija, virusa, plijesni i neugodnih mirisa. Uzrokuju njihovo raspadanje i neutraliziraju neugodne učinke. 

 

Problem kratkog vijeka trajanja ovoga, kako ga u Panasonicu nazivaju, prirodnog deterdženta, riješen je tako da su OH radikali obuhvaćeni vodom te im je tako životni vijek produžen s jedne sekunde na 10 minuta. 

 

Tehnologija oslobađa trilijune čestica koje dopiru u sve kutove prostorije. Ulaze duboko u mekane površine, a zadržavaju se na tvrdima i suspendiraju sve štetne čestice.

 

Svakodnevna primjena

 

U matičnom Japanu je nanoe™ X dočekana raširenih ruku i već ima primjenu prvenstveno tamo gdje je najpotrebnija - u komercijalnim svrhama. Zahvaljujući velikoj moći raspršivanja pokazala se odličnom u zatvorenim prostorima gdje se nalazi mnoštvo detalja. Restorani, teretane ili trgovine miješane robe su sjajno okruženje za primjenu nanoe™ X. Čestice dolaze i do najskrivenijih dijelova čineći ih čistim i sigurnim za korištenje. Jedinice javnog prijevoza, dostavne službe i liječničke ambulante ozbiljno se spremaju za primjenu Panasonicove tehnologije.

 

panasonica, nanoe x, etherea

 

U ovom trenutku gotovo sve nove poslovne jedinice dolaze s integriranom nanoe™ X tehnologijom, dok iz Panasonica najavljuju proširenje asortimana s ovom funkcionalnošću, očekivano, i za kućnu uporabu, tako da će Panasonicova Etherea (koja koji koristi nanoe™ X) uskoro dobiti društvo.

 

Dodatne funkcionalnosti

 

Zanimljivo je da ova sofisticirana tehnologija ne zahtijeva održavanje, nadopunjavanje ni provjeru. Ima ugrađen sustav za samodijagnozu i obavijesti ako nešto nije redu. Razumljivo je da se najbolji rezultati postižu kada uređaj radi neprekidno i u tom je pogledu izvrsno što je dovoljno da radi u režimu ventilacije da bi se aktivirale ove svestrane čestice. Otvaranje vrata i prozora ne predstavlja problem jer se nove čestice konstantno generiraju i izbacuju u prostor. 

 

Sustavno uklanja mirise, krenuvši od duhanskih do mirisa kućnih ljubimaca. I po tom pitanju je nanoe™ X bez premca. 

 

Premda radi na principu vlage, saznali smo da nanoe™ X tehnologija ne utječe na razinu vlage u prostoriji, a blagonaklono djeluje na kosu i kožu čineći ih mekšima.

 

Tehnologija od koje se očekuje puno

 

Nakon svega možemo reći da je, gotovo 20 godina kasnije, nanoe™ X tehnologija našla ulogu svoga života, ali i da se još jednom vratila na sam početak. Jer, tek sada se otvaraju dosad nepoznati vidici u primjeni ove tehnologije. Sigurni smo da japansko-francuski tim neće stati samo na ovome te da će revolucija uskoro zaživjeti u punom sjaju.

 

Ukoliko razmišljate o korištenju ovih tehnologija u svojem prostoru, budite slobodni kontaktirati nas za sve što vas zanima ili nas posjetite na adresi Ulica Braće Miroslava i Janka Perice 59b u Zadru.

 

Posljednje novosti

23. srpnja '21.
Sinclair grupacija širi ponudu klima uređaja

U jeku sezone hlađenja stižu goruće vijesti iz Sinclair grupacije. Ovaj proizvođač iza čijeg imena stoje pouzdani, provjereni i efikasni klima uređaji na tržište plasira dvije nove serije - Keyon i Terrel.    Terrel orjentirana na prestiž i luksuzan dizajn, a Keyon inspirirana decentnom i suptilnom formom pronašle su...

SAZNAJ VIŠE
24. svibnja '21.
Kako odabrati klima uređaj?

Privlačan dizajn ispod kojeg se kriju napredne tehnologije modernih klima uređaja neizostavno će unijeti unosi dah komfora u vaš dom i to je razlog zašto su klima uređaji danas sastavni dio gotovo svakog kućanstva, no put do idealnog uređaja često nije sasvim jednostavan.      Bez obzira na to...

SAZNAJ VIŠE
11. svibnja '21.
Vivax: Nove serije klima uređaja

Svijet noviteta među klima uređajima tradicionalno se širi u vrijeme prije početka ljetne sezone. To znači da je sada idealna prilika da predstavimo nove i napredne uređaje koji s lakoćom mijenjaju karakter ovisno o godišnjim dobima i vašim preferencama.     Prvi noviteti nam stižu od brenda koji se...

SAZNAJ VIŠE
24. travnja '21.
Kako do lakšeg sna uz klima uređaj?

Živite u prometnoj i bučnoj ulici? U krevet liježete umorni i opterećeni stresom dok bezuspješno pokušavate utonuti u toliko nužni san? Ometa vas uznemirujući zvuk olujnog vjetra koji ruši i baca sve pred sobom? Mi u Arija Nova klima centru nudimo rješenje i za taj problem.     Naime, klima...

SAZNAJ VIŠE
7. travnja '21.
Ništa neće biti isto nakon Toshiba Haori serije

Revolucija u vizualnom segmentu klima uređaja je pokrenuta kada su na tržište plasirani prvi uređaji u bojama. U tom trenutku su unutarnje jedinice, među ostalim, postale estetski dodatak koji svojim izgledom može promijeniti čitav ambijent u kojem se nalazi. Upravo zbog toga kupcima nije jednostavno odlučiti se između uređaja u boji ili...

SAZNAJ VIŠE