Nanoe X: Tehnologija inspirirana prirodom

U vremenu kada je čist zrak vrjedniji nego ikada, a proizvođači klima uređaja ulažu nezamislive napore u razvoj naprednih filtarskih sustava, Panasonic nam s lakoćom pruža ekvivalent za ravnotežu prirodnog zraka u zatvorenome. 

 

panasonic, nanoe x, etherea

 

Revolucionarna nanoe™ X tehnologija razvijena u suradnji Panasonica i pariškog Texcell instituta jamči beskompromisno suspendiranje virusa i ostalih štetnih čestica iz zraka. Nekoliko mjeseci ranije, u svjetlu svakodnevice u kojoj se nalazimo, vijest o zapanjujućim rezultatima ove japansko-francuske produkcije nije mogla proći nezapaženo te smo već pisali o dostignuću iz Panasonicovog laboratorija u kontekstu inhibiranja koronavirusa

 

No zbog potencijalne snage kojom nanoe™ X može izmijeniti okolnosti u kojima se nalazimo, željeli smo zagrebati ispod površine i detaljnije se upoznati s tehnologijom koju nam Panasonic pruža. Prisustvovali smo seminaru u organizaciji Panasonicovih stručnjaka iz cijelog svijeta i iz prve ruke saznali što stoji iza nanoe™ X te kuda vodi.

 

Brz odgovor na koronavirus

 

Prva testiranja inovativne tehnologije završena su u rujnu 2020. godine i tada je bilo jasno da nanoe™ X u ograničenim uvjetima uspješno inhibira čestice koronavirusa. Tako impresivna vijest dobila je dodatnu potvrdu uspješnosti u siječnju 2021., nakon testiranja u zahtjevnijim uvjetima.

 

panasonic, nanoe x

 

Razlog zašto je Panasonic tako brzo uspio dati odgovor na suzbijanje čestica koronavirusa jest taj što je priča o nanoe™ X započela još daleke 2003. godine. U ne tako raskošnom izdanju i vodeći se sloganom A better life, a better world, Panasonic je svojim korisnicima vizionarski želio poboljšati život ne samo neprikosnovenim komforom, već i zdravijim zrakom. 

 

Kvaliteta kojoj vjerujemo

 

Ova japanska kvaliteta kojoj možemo vjerovati inspiraciju uzima  iz prirode i obećava velike promjene. Naime, u prirodi se hidroksilni radikali (poznati i kao OH radikali) mogu pronaći u izobilju. Te mikroskopski malene čestice imaju ogromnu moć inhibiranja grinja, virusa i bakterija. Tehnologija nanoe™ X može unijeti ove zapanjujuće prednosti u zatvorene prostore

 

panasonic, nanoe x

 

OH radikali imaju intenciju vezivanja uz druge elemente i, upravo zahvaljujući tome, mogu inhibirati razmnožavanje zagađivača poput bakterija, virusa, plijesni i neugodnih mirisa. Uzrokuju njihovo raspadanje i neutraliziraju neugodne učinke. 

 

Problem kratkog vijeka trajanja ovoga, kako ga u Panasonicu nazivaju, prirodnog deterdženta, riješen je tako da su OH radikali obuhvaćeni vodom te im je tako životni vijek produžen s jedne sekunde na 10 minuta. 

 

Tehnologija oslobađa trilijune čestica koje dopiru u sve kutove prostorije. Ulaze duboko u mekane površine, a zadržavaju se na tvrdima i suspendiraju sve štetne čestice.

 

Svakodnevna primjena

 

U matičnom Japanu je nanoe™ X dočekana raširenih ruku i već ima primjenu prvenstveno tamo gdje je najpotrebnija - u komercijalnim svrhama. Zahvaljujući velikoj moći raspršivanja pokazala se odličnom u zatvorenim prostorima gdje se nalazi mnoštvo detalja. Restorani, teretane ili trgovine miješane robe su sjajno okruženje za primjenu nanoe™ X. Čestice dolaze i do najskrivenijih dijelova čineći ih čistim i sigurnim za korištenje. Jedinice javnog prijevoza, dostavne službe i liječničke ambulante ozbiljno se spremaju za primjenu Panasonicove tehnologije.

 

panasonica, nanoe x, etherea

 

U ovom trenutku gotovo sve nove poslovne jedinice dolaze s integriranom nanoe™ X tehnologijom, dok iz Panasonica najavljuju proširenje asortimana s ovom funkcionalnošću, očekivano, i za kućnu uporabu, tako da će Panasonicova Etherea (koja koji koristi nanoe™ X) uskoro dobiti društvo.

 

Dodatne funkcionalnosti

 

Zanimljivo je da ova sofisticirana tehnologija ne zahtijeva održavanje, nadopunjavanje ni provjeru. Ima ugrađen sustav za samodijagnozu i obavijesti ako nešto nije redu. Razumljivo je da se najbolji rezultati postižu kada uređaj radi neprekidno i u tom je pogledu izvrsno što je dovoljno da radi u režimu ventilacije da bi se aktivirale ove svestrane čestice. Otvaranje vrata i prozora ne predstavlja problem jer se nove čestice konstantno generiraju i izbacuju u prostor. 

 

Sustavno uklanja mirise, krenuvši od duhanskih do mirisa kućnih ljubimaca. I po tom pitanju je nanoe™ X bez premca. 

 

Premda radi na principu vlage, saznali smo da nanoe™ X tehnologija ne utječe na razinu vlage u prostoriji, a blagonaklono djeluje na kosu i kožu čineći ih mekšima.

 

Tehnologija od koje se očekuje puno

 

Nakon svega možemo reći da je, gotovo 20 godina kasnije, nanoe™ X tehnologija našla ulogu svoga života, ali i da se još jednom vratila na sam početak. Jer, tek sada se otvaraju dosad nepoznati vidici u primjeni ove tehnologije. Sigurni smo da japansko-francuski tim neće stati samo na ovome te da će revolucija uskoro zaživjeti u punom sjaju.

 

Ukoliko razmišljate o korištenju ovih tehnologija u svojem prostoru, budite slobodni kontaktirati nas za sve što vas zanima ili nas posjetite na adresi Ulica Braće Miroslava i Janka Perice 59b u Zadru.

 

Posljednje novosti

6. rujna '21.
Dobitnici nagradnog natječaja

Veliki nagradni natječaj u organizaciji Arija Nova web trgovine je završen te su izvučeni dobitnici kojima ovim putem čestitamo.  Putem nasumičnog odabira izvučena je dobitnica Maxon klima uređaja - Hanna Ruza Matich, dok je najkreativniji komentar, prema našoj procjeni, napisala Marijana Mikinac Šumanovac. Komentar...

SAZNAJ VIŠE
20. kolovoza '21.
Osvoji kraljicu među Maxon klimama

U tijeku je veliki nagradni natječaj u organizaciji Arija Nova web trgovine u kojem imate priliku osvojiti moćni Maxon Comfort Pure klima uređaj. Ovaj model karakteriziraju brojne inovativne karakteristike te će savršeno zadovoljiti potrebe klimatizacije prostora do 35m2.    Natječaj se održava u razdoblju od 17. do 31....

SAZNAJ VIŠE
2. kolovoza '21.
Poklon uz kupljeni klima uređaj

Poklanjamo vam bluetooth zvučnik uz jedan od modela klima uređaja iz ovotjedne ponude, u trajanju do 8. kolovoza.   QZen: Start Inverter Plus     Napredna verzija popularnog QZenovog modela dolazi s integriranim WiFi modulom, a u ovotjednoj ponudi uz Start Inverter Plus odaberite bluetooth zvučnik po...

SAZNAJ VIŠE
28. srpnja '21.
Uštedite do 1400kn na kupnji klima uređaja

U vremenskom trajanju do 1. kolovoza nudimo vam odabrane best buy modele klima uređaja po sniženim cijenama.    Vivax M-Design   Ovaj model poznatog proizvođača potvrđuje sve zbog čega je Vivax dokazano najprodavaniji brend u Hrvatskoj. Uređaj se odlikuje naprednom inverterskom tehnologijom i tihim radom. Pouzdanost i...

SAZNAJ VIŠE
23. srpnja '21.
Sinclair grupacija širi ponudu klima uređaja

U jeku sezone hlađenja stižu goruće vijesti iz Sinclair grupacije. Ovaj proizvođač iza čijeg imena stoje pouzdani, provjereni i efikasni klima uređaji na tržište plasira dvije nove serije - Keyon i Terrel.    Terrel orjentirana na prestiž i luksuzan dizajn, a Keyon inspirirana decentnom i suptilnom formom pronašle su...

SAZNAJ VIŠE