Panasonic: Nove tehnologije u našoj ponudi

Panasonic je etablirani brend star 103 godine! Prilično je zapanjujuće kako je mala obiteljska tvrtka koja proizvodi grla za žarulje izrasla u divovski konglomerat čiji su klima uređaji danas među najprodavanijima u rodnom Japanu, ali i u ostatku svijeta.

 

Panasonic nudi efikasna te estetski i energetski učinkovita rješenja za hlađenje i grijanje vašeg doma stoga nam je drago da i u našem klima centru možete kupiti Panasonic klima uređaje.

 

Napredne tehnologije za svačiji dom

 

Kompanija ulaže ogromne resurse na polje znanosti i istraživanja, a sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Prvenstveno se vode pitanjem kvalitete zraka. U tom pogledu Panasonic je razvio nanoe x tehnologiju koju uspješno primjenjuje od 2003. godine, bilo da se implementira u opremu za stambene ili komercijalne svrhe. 

 

 

Nanoe X tehnologija je ovih dana posebno došla do izražaja kao dostojan protivnik u borbi protiv koronavirusa.

 

Što veže klima uređaj i koronavirus?

 

Uslijed globalne pandemije Panasonic je pokrenuo suradnju s istraživačkom kompanijom Texcell iz Pariza. Cilj je bio testirati utjecaj nanoe X tehnologije s hidroksilnim radikalima na čestice koronavirusa. Prvi dio testiranja proveden je rujnu 2020. godine. Komad gaze zasićen otopinom virusa je izložen nano X generatoru s udaljenosti od 15 cm u kutiji od 45 litara na dva sata. Rezultat je pokazao da je 99,99% aktivnosti SARS-CoV-2 inhibirano u roku od dva sata.

 

 

Posljednja istraživanja su završena u siječnju 2021. u nešto zahtjevnijim uvjetima. U većem prostoru i dužem vremenskom periodu (6,7m3 tijekom 8 sati) Panasonicov klima uređaj s nanoe X tehnologijom okušao je snage u borbi s koronavirusom. U ovim okolnostima potvrđeno je čak 91,4% učinka na uništavanje koronavirusa.

Texcell je, stoga, potvrdio da Panasonicova tehnologija nanoe X ima inhibicijski učinak na koronavirus*.

 

Što je točno nanoe X tehnologija?

 

To je tehnologija elektrostatičkog raspršivanja koja skuplja nevidljivu vlagu u zraku i na nju primjenjuje visoki napon za proizvodnju hidroksilnih radikala sadržanih u vodi. Hidroksilni radikali su nestabilne su molekule koje se vežu s drugim elementima, poput vodika. Zahvaljujući ovoj reakciji, nanoe x tehnologijom se može inhibirati razmnožavanje zagađivača poput bakterija, virusa i plijesni.

 

Hidroksilni radikali u vodi imaju dug životni vijek i mogu se širiti na velike udaljenosti, a mnogo su manji od čestica pare. Upravo to im daje moć da prodiru duboko u mekani namještaj poput kauča, kreveta ili zavjesa što ih čini jedinstvenima.

 

Generator nanoe X se koristi sustavom tzv. razgranatog pražnjenja koji se usmjerava na četiri elektrode u obliku igle te se raspršuje titranjem. Zbog toga kod ove tehnologije nema potrebe za čišćenjem ni zamjenom filtra.

 

Panasonic za savršen dom

 

Moderni Panasonic klima uređaji ne samo da će vam pružiti brzo i ugodno hlađenje i grijanje, već će pročistiti zrak koji udišete bolje od ijednog uređaja trenutno dostupnog na tržištu. Ovo je brend visoke energetske učinkovitosti koji nudi izvrsne performanse i minimalan utjecaj na okoliš. Ako želite da vaš dom bude savršeno mjesto za život, s Panasonicovim uređajima nećete pogriješiti. 

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

 

*Ispitivanje je provedeno u zatvorenom laboratorijskom okruženju i nije namijenjeno procjeni njegove učinkovitosti u nekontroliranim životnim prostorima.

 

panasonic klima

Posljednje novosti

13. lipnja '24.
Novi vrhunski Gree Airy klima uređaji

Otkrijte savršenu kombinaciju tehnoloških inovacija, izvanrednih performansi i profinjene elegancije s najnovijim dodatkom asortimanu kućne serije - Gree Airy modelima.   Gree Airy serija klima uređaja donosi najnovije inovacije u vaš dom, osiguravajući vrhunsku kvalitetu zraka i udobnost. S ciljem osiguranja...

SAZNAJ VIŠE
9. lipnja '24.
Kako održavati i optimizirati klima uređaj za najbolje rezultate

Ljetni mjeseci često donose visoke račune za električnu energiju, što nas može potaknuti da razmislimo o načinima kako učiniti naš klima uređaj učinkovitijim. Ispravna briga o klimatizacijskom sustavu ne samo da osigurava bolju učinkovitost, već i produljuje vijek trajanja uređaja, pružajući vam ugodnu i hladnu unutrašnjost...

SAZNAJ VIŠE
29. svibnja '24.
Napredna tehnologija i moderan dizajn: Vivax H+ design klima uređaji

Vivax H+ design klima uređaji su poznati po svojim naprednim tehnološkim značajkama, modernom dizajnu i visokoj energetskoj učinkovitosti. Ovi uređaji su posebno popularni zbog kombinacije visoke performanse i estetski privlačnog izgleda.   Energetska učinkovitost Vivax H+ design klima uređaji, poput modela ACP-12CH35AEHI,...

SAZNAJ VIŠE
24. svibnja '24.
Daikin slavi 100 godina inovacija i izvrsnosti!

1924 - Početak povijesti tvrtke Daikin Akira Yamada, mladi japanski inženjer, osnovao je Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd., označivši početak naše povijesti s proizvodnjom radijatorskih cijevi za zrakoplove.   Iste je godine skupina njemačkih znanstvenika razvila prvo neaktivno cjepivo protiv toksoida tetanusa koje je dovelo do...

SAZNAJ VIŠE
22. svibnja '24.
Azuri Naturalux klima uređaji

Vrhunska Tehnologija i Udobnost za Vaš Dom Azuri Naturalux klima uređaji predstavljaju spoj vrhunske tehnologije i udobnosti, pružajući idealno rješenje za klimatizaciju vašeg doma ili ureda. S raznovrsnim modelima prilagođenim različitim veličinama prostora, Azuri Naturalux nudi uređaje visoke energetske učinkovitosti,...

SAZNAJ VIŠE