Panasonic: Nove tehnologije u našoj ponudi

Panasonic je etablirani brend star 103 godine! Prilično je zapanjujuće kako je mala obiteljska tvrtka koja proizvodi grla za žarulje izrasla u divovski konglomerat čiji su klima uređaji danas među najprodavanijima u rodnom Japanu, ali i u ostatku svijeta.

 

Panasonic nudi efikasna te estetski i energetski učinkovita rješenja za hlađenje i grijanje vašeg doma stoga nam je drago da i u našem klima centru možete kupiti Panasonic klima uređaje.

 

Napredne tehnologije za svačiji dom

 

Kompanija ulaže ogromne resurse na polje znanosti i istraživanja, a sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Prvenstveno se vode pitanjem kvalitete zraka. U tom pogledu Panasonic je razvio nanoe x tehnologiju koju uspješno primjenjuje od 2003. godine, bilo da se implementira u opremu za stambene ili komercijalne svrhe. 

 

 

Nanoe X tehnologija je ovih dana posebno došla do izražaja kao dostojan protivnik u borbi protiv koronavirusa.

 

Što veže klima uređaj i koronavirus?

 

Uslijed globalne pandemije Panasonic je pokrenuo suradnju s istraživačkom kompanijom Texcell iz Pariza. Cilj je bio testirati utjecaj nanoe X tehnologije s hidroksilnim radikalima na čestice koronavirusa. Prvi dio testiranja proveden je rujnu 2020. godine. Komad gaze zasićen otopinom virusa je izložen nano X generatoru s udaljenosti od 15 cm u kutiji od 45 litara na dva sata. Rezultat je pokazao da je 99,99% aktivnosti SARS-CoV-2 inhibirano u roku od dva sata.

 

 

Posljednja istraživanja su završena u siječnju 2021. u nešto zahtjevnijim uvjetima. U većem prostoru i dužem vremenskom periodu (6,7m3 tijekom 8 sati) Panasonicov klima uređaj s nanoe X tehnologijom okušao je snage u borbi s koronavirusom. U ovim okolnostima potvrđeno je čak 91,4% učinka na uništavanje koronavirusa.

Texcell je, stoga, potvrdio da Panasonicova tehnologija nanoe X ima inhibicijski učinak na koronavirus*.

 

Što je točno nanoe X tehnologija?

 

To je tehnologija elektrostatičkog raspršivanja koja skuplja nevidljivu vlagu u zraku i na nju primjenjuje visoki napon za proizvodnju hidroksilnih radikala sadržanih u vodi. Hidroksilni radikali su nestabilne su molekule koje se vežu s drugim elementima, poput vodika. Zahvaljujući ovoj reakciji, nanoe x tehnologijom se može inhibirati razmnožavanje zagađivača poput bakterija, virusa i plijesni.

 

Hidroksilni radikali u vodi imaju dug životni vijek i mogu se širiti na velike udaljenosti, a mnogo su manji od čestica pare. Upravo to im daje moć da prodiru duboko u mekani namještaj poput kauča, kreveta ili zavjesa što ih čini jedinstvenima.

 

Generator nanoe X se koristi sustavom tzv. razgranatog pražnjenja koji se usmjerava na četiri elektrode u obliku igle te se raspršuje titranjem. Zbog toga kod ove tehnologije nema potrebe za čišćenjem ni zamjenom filtra.

 

Panasonic za savršen dom

 

Moderni Panasonic klima uređaji ne samo da će vam pružiti brzo i ugodno hlađenje i grijanje, već će pročistiti zrak koji udišete bolje od ijednog uređaja trenutno dostupnog na tržištu. Ovo je brend visoke energetske učinkovitosti koji nudi izvrsne performanse i minimalan utjecaj na okoliš. Ako želite da vaš dom bude savršeno mjesto za život, s Panasonicovim uređajima nećete pogriješiti. 

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

 

*Ispitivanje je provedeno u zatvorenom laboratorijskom okruženju i nije namijenjeno procjeni njegove učinkovitosti u nekontroliranim životnim prostorima.

Posljednje novosti

23. srpnja '21.
Sinclair grupacija širi ponudu klima uređaja

U jeku sezone hlađenja stižu goruće vijesti iz Sinclair grupacije. Ovaj proizvođač iza čijeg imena stoje pouzdani, provjereni i efikasni klima uređaji na tržište plasira dvije nove serije - Keyon i Terrel.    Terrel orjentirana na prestiž i luksuzan dizajn, a Keyon inspirirana decentnom i suptilnom formom pronašle su...

SAZNAJ VIŠE
24. svibnja '21.
Kako odabrati klima uređaj?

Privlačan dizajn ispod kojeg se kriju napredne tehnologije modernih klima uređaja neizostavno će unijeti unosi dah komfora u vaš dom i to je razlog zašto su klima uređaji danas sastavni dio gotovo svakog kućanstva, no put do idealnog uređaja često nije sasvim jednostavan.      Bez obzira na to...

SAZNAJ VIŠE
12. svibnja '21.
Nanoe X: Tehnologija inspirirana prirodom

U vremenu kada je čist zrak vrjedniji nego ikada, a proizvođači klima uređaja ulažu nezamislive napore u razvoj naprednih filtarskih sustava, Panasonic nam s lakoćom pruža ekvivalent za ravnotežu prirodnog zraka u zatvorenome.      Revolucionarna nanoe™ X tehnologija razvijena u suradnji Panasonica i...

SAZNAJ VIŠE
11. svibnja '21.
Vivax: Nove serije klima uređaja

Svijet noviteta među klima uređajima tradicionalno se širi u vrijeme prije početka ljetne sezone. To znači da je sada idealna prilika da predstavimo nove i napredne uređaje koji s lakoćom mijenjaju karakter ovisno o godišnjim dobima i vašim preferencama.     Prvi noviteti nam stižu od brenda koji se...

SAZNAJ VIŠE
24. travnja '21.
Kako do lakšeg sna uz klima uređaj?

Živite u prometnoj i bučnoj ulici? U krevet liježete umorni i opterećeni stresom dok bezuspješno pokušavate utonuti u toliko nužni san? Ometa vas uznemirujući zvuk olujnog vjetra koji ruši i baca sve pred sobom? Mi u Arija Nova klima centru nudimo rješenje i za taj problem.     Naime, klima...

SAZNAJ VIŠE