Panasonic: Nove tehnologije u našoj ponudi

Panasonic je etablirani brend star 103 godine! Prilično je zapanjujuće kako je mala obiteljska tvrtka koja proizvodi grla za žarulje izrasla u divovski konglomerat čiji su klima uređaji danas među najprodavanijima u rodnom Japanu, ali i u ostatku svijeta.

 

Panasonic nudi efikasna te estetski i energetski učinkovita rješenja za hlađenje i grijanje vašeg doma stoga nam je drago da i u našem klima centru možete kupiti Panasonic klima uređaje.

 

Napredne tehnologije za svačiji dom

 

Kompanija ulaže ogromne resurse na polje znanosti i istraživanja, a sve u svrhu pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Prvenstveno se vode pitanjem kvalitete zraka. U tom pogledu Panasonic je razvio nanoe x tehnologiju koju uspješno primjenjuje od 2003. godine, bilo da se implementira u opremu za stambene ili komercijalne svrhe. 

 

 

Nanoe X tehnologija je ovih dana posebno došla do izražaja kao dostojan protivnik u borbi protiv koronavirusa.

 

Što veže klima uređaj i koronavirus?

 

Uslijed globalne pandemije Panasonic je pokrenuo suradnju s istraživačkom kompanijom Texcell iz Pariza. Cilj je bio testirati utjecaj nanoe X tehnologije s hidroksilnim radikalima na čestice koronavirusa. Prvi dio testiranja proveden je rujnu 2020. godine. Komad gaze zasićen otopinom virusa je izložen nano X generatoru s udaljenosti od 15 cm u kutiji od 45 litara na dva sata. Rezultat je pokazao da je 99,99% aktivnosti SARS-CoV-2 inhibirano u roku od dva sata.

 

 

Posljednja istraživanja su završena u siječnju 2021. u nešto zahtjevnijim uvjetima. U većem prostoru i dužem vremenskom periodu (6,7m3 tijekom 8 sati) Panasonicov klima uređaj s nanoe X tehnologijom okušao je snage u borbi s koronavirusom. U ovim okolnostima potvrđeno je čak 91,4% učinka na uništavanje koronavirusa.

Texcell je, stoga, potvrdio da Panasonicova tehnologija nanoe X ima inhibicijski učinak na koronavirus*.

 

Što je točno nanoe X tehnologija?

 

To je tehnologija elektrostatičkog raspršivanja koja skuplja nevidljivu vlagu u zraku i na nju primjenjuje visoki napon za proizvodnju hidroksilnih radikala sadržanih u vodi. Hidroksilni radikali su nestabilne su molekule koje se vežu s drugim elementima, poput vodika. Zahvaljujući ovoj reakciji, nanoe x tehnologijom se može inhibirati razmnožavanje zagađivača poput bakterija, virusa i plijesni.

 

Hidroksilni radikali u vodi imaju dug životni vijek i mogu se širiti na velike udaljenosti, a mnogo su manji od čestica pare. Upravo to im daje moć da prodiru duboko u mekani namještaj poput kauča, kreveta ili zavjesa što ih čini jedinstvenima.

 

Generator nanoe X se koristi sustavom tzv. razgranatog pražnjenja koji se usmjerava na četiri elektrode u obliku igle te se raspršuje titranjem. Zbog toga kod ove tehnologije nema potrebe za čišćenjem ni zamjenom filtra.

 

Panasonic za savršen dom

 

Moderni Panasonic klima uređaji ne samo da će vam pružiti brzo i ugodno hlađenje i grijanje, već će pročistiti zrak koji udišete bolje od ijednog uređaja trenutno dostupnog na tržištu. Ovo je brend visoke energetske učinkovitosti koji nudi izvrsne performanse i minimalan utjecaj na okoliš. Ako želite da vaš dom bude savršeno mjesto za život, s Panasonicovim uređajima nećete pogriješiti. 

Stojimo vam na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

 

*Ispitivanje je provedeno u zatvorenom laboratorijskom okruženju i nije namijenjeno procjeni njegove učinkovitosti u nekontroliranim životnim prostorima.

 

panasonic klima

Posljednje novosti

20. svibnja '23.
Mitsubishi Electric: Novi modeli modularnih dizalica topline

MECH-iS-G07 i MEHP-iS-G07 su novi Mitsubishi Electric rashladni uređaji (chilleri) i dizalice topline proizvedene prema najvišim standardima kvalitete i karakteristika. Prikladno za niz različitih primjena, od komercijalnih do industrijskih, pa čak i IT primjena hlađenja.   MECH-iS-G07 i MEHP-iS-G07 postižu vrhunsku...

SAZNAJ VIŠE
19. travnja '23.
Mitsubishi Electric Hibridne dizalice topline Ecodan Multi PXZ

Ecodan Multi je hibridna vanjska jedinica koja omogućuje spajanje obje unutarnje jedinice zrak-zrak, uz hidrotank i hidroboks iz serije zrak-voda. S Ecodan Multi možete grijati i toplu vodu i podno grijanje, dok koristite do tri jedinice za zidnu, podnu ili stropnu montažu.   Hlađenje i grijanje   Ako želite ugodno...

SAZNAJ VIŠE
6. travnja '23.
Mitsubishi Electric AY serija

Ako tražite izvrstan model u best buy kategoriji vrhunskih klima uređaja, razveselit će vas vijest da je Mitsubishi Electric lansirao novu AY seriju uređaja koja ide u korak sa prethodnom generacijom serije AP, uz poboljšanja u učinkovitosti, dizajnu i razini buke. Pogledajte koje prednosti donosi!     S ovom novom...

SAZNAJ VIŠE
27. ožujka '23.
10 najčešćih problema klima uređaja i kako ih riješiti

Kako polako odmiču hladni dani grijanja, brzo će doći sezona hlađenja kada ćemo klima uređajem sparne ljetne dane činiti podnošljivima. Frustrirajuće je kada naiđemo na problem zbog kojih klima prestaje pravilno funkcionirati kada je najpotrebnija.     Zato saznajte koji su najčešći problemi s klima uređajem u...

SAZNAJ VIŠE
10. ožujka '23.
Najnovije tehnologije kućnih klima uređaja

Predstavnici Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju, Dean Smolar, dipl. ing., DSM i Marko Markić, dipl. ing. na 10. međunarodnom forumu o obnovljivim izvorima energije govorili su o uvođenju certifikata za nove zgrade, koji omogućava sveobuhvatnu procjenu njihovog stanja u cijelom vijeku trajanja. Npr., investitori pokazuju vrlo veliko zanimanje za...

SAZNAJ VIŠE