21.07.2017.

Evo kako će i vaš klima uređaj širiti miris i rastjerati komarce!

 

Klima uređaji su jedan od kućanskih aparata bez kojega bi puno teže podnosili ove vruće dane. Kada se temperature popnu iznad 30 stupnjeva i vrućina nas primorava da ostanemo u kući, klimatizirani prostor nam je najveća utjeha. No, jeste li znali da postoje trikovi s kojima možete napraviti da putem klima uređaja vaš dom zamiriše, a isto tako i da se riješite komaraca i muha?

klima, miris, arija nova, klima uređaj, zadar

Problem neugodnog mirisa iz klime

Naime, jedan od problema s kojima se vlasnici klima uređaja relativno često susreću je smrad iz isparivača. To se najčešće događa kada je vaš uređaj postavljen u blizini kuhinje, a kako koristi zrak iz prostora, u njega se nakupljaju svakakvi mirisi. Rješenje ovoga problema je vrlo jednostavno, prozračite vaš dom i očistite filtere. Osim toga, prije sezone grijanja i hlađenja dobro je napraviti i kompletan servis klima uređaja te ga dezinficirati.

Kako napraviti da vaš prostor zamiriše?

Jedan od najboljih trikova da bi vaš klima uređaj širio i miris u vašem domu je vrlo jednostavan. Na tržištu se mogu pronaći posebni mirisi za klime, ali isto tako možete se poigrati i sami napraviti svoj miris. Sve što vam je potrebno je eterično ulje i papirnati ručnici.

Na papirnati ručnik nakapajte nekoliko kapi eteričnog ulja po vašem izboru. Papir presavijte kako bi se veličinom uklopio na vanjski dio krilca klima uređaja i zalijepite ga s jačim selotejpom ili ljepljivom trakom koja dobro drži, a lako ju je skinuti. (Ne koristite super ljepilo.)

Kada upalite klima uređaj hladni zrak će strujati preko papira i širiti miris po prostoru.

Riješite se muha i komaraca

Interesantno je da na ovaj način možete otjerati i nekoliko napasnika koji nas posebno živciraju tijekom ljeta, a to su muhe i komarci. Kako bi uz mirisni imali i repelentni učinak najbolje je koristiti ulja bogata limonenom (najbolje su se pokazali citrusi - limun i naranča koji uz moć odbijanja komaraca imaju i ugodan miris). Osim toga, vrlo dobra su i prirodna ulja lavande i ružmarina.

 

Sve informacije koje vas zanimaju o klima uređajima pronađite na našim novim internetskim stranicama, a za sva dodatna pitanja – nazovite nas ili nam pišite putem e-maila, društvenih mreža i chata na webu.

Tu smo za vas!