24.07.2012.

Gree proizveo klima uređaj na solarni pogon

Gree Electric Appliances proizveo je klima uređaj na solarni pogon, koji može dodatno slati višak električne energije u mrežu. Prvih 50.000 komada navedenog uređaja prodano je SAD-u, a početkom 2013. godine očekuje se početak prodaje i u Europi.

 

Klima uređaj koji je samostalno razvio GREE, preko fotonaponskih modula koristi električnu energiju dobivenu iz sunca, dok struju iz električne mreže uzima samo kada je solarne energije nedovoljno.

 

 

S obzirom da i sve europske vlade podržavaju napore za slanje viška sunčeve energije lokalnim energetskim mrežama, očekuje se da bi ovaj model mogao biti vrlo popularan i na starom kontinentu. U međuvremenu GREE je već krenuo s razvojem i druge generacije solarnih klima uređaja, a koji bi za svoj rad koristili isključivo solarnu energiju.

 

Gree Electric Appliances je najveći specijalizirani proizvođač klima uređaja na svijetu. Sa sjedištem u gradu Zhuhai (Kina), proizvodnja se odvija u devet tvornica širom svijeta te u njima radi više od 80.000 djelatnika, a od čega je više od 5.000 inženjera iz odjela istraživanja i razvoja. Upravo zbog snažnog istraživačko-razvojnog odjela, danas je Gree ponosni vlasnik više od 6.000 prijavljenih patenata. Godišnji proizvodni kapacitet iznosi više od 60 milijuna kompleta klima uređaja kućne serije te 5,5 milijuna kompleta uređaja komercijalne serije. Usporedbe radi, godišnje se u cijeloj Europi ukupno proda oko 7,2 milijuna klima uređaja svih proizvođača. Gree proizvodi su podjeljeni u 20 kategorija, s 400 serija i više od 7.000 modela. Danas više od 200 milijuna ljudi širom svijeta koristi proizvode koje je proizveo Gree.

 

Da li ste i vi ponosni vlasnik Gree klima uređaja? Ako niste pogledajte našu ponudu Gree klima uređaja...