13.04.2012.

Još tjedan dana sunca, oblaka i kiše

Na Jadranu će u nedjelju biti promjenjivo oblačno s više sunčanih razdoblja u drugom dijelu dana.

Promjenjivo travanjsko vrijeme s izmjenama sunca, oblaka i kiše, kakvo posljednjih dana vlada Hrvatskom, nastavit će se i narednih tjedan dana, najavljuju prognostičari.

 

U subotu će u unutrašnjosti Hrvatske biti većinom oblačno s mjestimičnom kišom. Puhat će povremeno umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, a u Slavoniji većinom slab sjeverac i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka kretat će se cijeli dan od 8 do 13°C, a na istoku bi mogla biti i malo viša.

 

U subotu će na Jadranu biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. U Dalmaciji će ponegdje pasti preko 30 litara kiše po metru kvadratnome. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, a drugdje umjereno do jako jugo i levant. Navečer će na otvorenom moru zapuhati jaka tramontana. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju će se kretati od 8 do 10°C, a uz obalu i na otocima od 12 do 14°C. Najviše dnevne bit će od 12 ponegdje na sjevernom Jadranu do 18°C na jugu Dalmacije.

 

I u nedjelju će na kopnu biti puno oblaka, ali manje kiše. Više suhog vremena očekuje se u Slavoniji, a poslijepodne i drugdje. Temperatura zraka neće se bitno mijenjati.

 

Na Jadranu će u nedjelju biti promjenjivo oblačno s više sunčanih razdoblja u drugom dijelu dana. Još će povremeno biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Vjetar će okrenuti na umjerenu tramontanu i zapadnjak koji će na moru imati jake udare. Kasno navečer zapuhat će slabo jugo. Jutro će biti malo svježije. Najviše dnevne temperature kretat će se od 12 do 18°C.

 

U ponedjeljak će u kopnenom području biti pretežno oblačno uz kraća sunčana razdoblja. Mjestimično može pasti još malo kiše. Temperatura zraka bit će između 13 i 17°C.

I na Jadranu će u ponedjeljak biti promjenjivo mjestimice s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima. Temperatura bi mogla porasti do 18°C.
 
U utorak će u kontinentalnim krajevima biti djelomično sunčano i većinom suho. Jutro će biti malo svježije, a dnevne temperature će malo pasti. I na Jadranu će u utorak biti sunčanije, ali i malo hladnije, uz umjerenu i pojačanu buru.

 

Od srijede postoji mogućnost razvoja nove ciklone koja bi nam donijela novo promjenjivo razdoblje. Uz južne vjetrove malo će zatopliti, rekao je predsjednik udruge Crometeo Kristijan Božarov.

 

autor: eZadar/tportal