Daikin razvio tehnologiju koja suzbija koronavirus

Nedugo nakon što smo pisali kako je Panasonic potvrdio inhibirajući učinak nanoe X tehnologije na čestice koronavirusa, ohrabrujuće vijesti dolaze i iz Daikinove tvornice klima uređaja.

 

Proizvođači japanskih klima uređaja godinama su na tronu po pitanju inovacije i pronalaska brzih i učinkovitih rješenja za široke mase korisnika. Bilo je samo pitanje vremena kada će razviti tehnologiju s toliko učinkovitom razinom pročišćavanja zraka da će uspješno suzbiti i koronavirus. Godinu dana nakon početka globalne pandemije, klima uređaji se pokazuju kao potencijalno sredstvo suzbijanja iste.

 

Tehnologija budućnosti danas

 

Ovaj japanski gigant već godinama ima misiju pronalaska rješenja za što kvalitetniji zrak. Iz te misije se  razvila Daikin Streamer tehnologija. Ona nije novina za Daikinove uređaje - primjenjuje se od 2004. godine. Streamer tehnologijom se uspješno suzbijaju virusi, bakterije, plijesni i alergeni na način da se razgrađuju na bezopasne atome.    

Električno pražnjene Daikin Streamera sadrži tehnologiju koja neprestano generira elektrone velike brzine. Streamer uništava štetne tvari tako da razgrađuje njihove površinske proteine koje potom uništava oksidacijom.

 

Posebnost Daikin Streamer tehnologije  je u oksidacijskoj razgradnji koja je mnogo veća od konvencionalnih generatora plazme.

 

Vizija u praksi

 

Istraživanje utjecaja Streamer tehnologije na suzbijanje koronavirusa započelo je nedugo nakon početka pandemije. Početni pozitivni rezultati dobiveni laboratorijskim ispitivanjima bili su prvi korak ovog giganta ka unapređenju postojeće tehnologije, ali i prema dokazivanju uspješnosti opreme koja koristi ova rješenja u borbi protiv koronavirusa.

 

 

Eksperiment kojim je potvrđena učinkovitost spomenute tehnologije je proveden na način da su virusi ozračeni Daikin Streamer tehnologijom u trajanju 3 sata. Dobiveni rezultati potvrđuju da:

  •  Streamer tehnologija nakon 3 sata uništava 99,97% čestica koronavirusa

  • Nakon 1 sata uništava 93,65% čestica

Ispitivanja su provedena u laboratorijskim uvjetima, u kontroliranom okruženju, a odnose se samo na patentiranu tehnologiju Streamer. U ovoj fazi, gore spomenuti testovi nisu namijenjeni procjeni izvedbe proizvoda, no jasno je da sve ide u smjeru potvrde izvedbe.

 

Uređaji za široku uporabu

 

Iz Daikina su još na početku pandemije naglašavali kako kvalitetan ventilacijski sustav u prostorijama gdje boravi više osoba, poput restorana, trgovačkih centara ili raznih čekaonica ima ključnu ulogu u smanjenju zaraze virusom.

 

Danas iz Daikina mogu reći da imaju spremnu tehnologiju o kojoj su pričali na početku pandemije. Još jednom su potvrdili svoj status vizionara i nisu pogriješili. Postavlja se pitanje hoće li se u trenutnoj situaciji i mjerama koje su na snazi prepoznati važnost uređaja s ovakvim performansama?

Za sva pitanja kojih se vi možete sjetiti, a tiču se klima uređaja i sustava klimatizacije, stojimo vam na raspolaganju - svaki radni dan na adresi Ulica Braće Miroslava i Janka Perice 59b u Zadru ili putem telefona 023 31 60 60.

 

daikin klime

Posljednje novosti

8. prosinca '21.
Filtriranje zraka nikad nije bilo jednostavnije

Pročišćivači zraka koji omogućuju da dišete punim plućima Jedan od rijetkih koji je spremno dočekao pandemiju koronavirusa je Daikin, japanski brend neiscrpnih inovacija. Kristalno jasna vizija  kojom su se vodili u vremenu neizvjesnosti početka pandemije danas baca sasvim novo svjetlo na globalnu si...

SAZNAJ VIŠE
17. studenog '21.
Dizalice topline - bolje i isplativije rješenje za grijanje

Najdostupnije dizalice topline - klima uređaji   Proizvođači klima uređaja u cijeloj ovoj priči imaju priliku odigrati ključnu ulogu. Zahvaljujući visokoj efikasnosti i naprednim tehnologijama, klima uređaji, poznati i kao dizalice topline zrak - zrak, već su široko zastupljeni u kućanstvima, ali to još nije na...

SAZNAJ VIŠE
30. rujna '21.
Pročišćivači zraka koji omogućuju da dišete punim plućima

Jedan od rijetkih koji je spremno dočekao pandemiju koronavirusa je Daikin, japanski brend neiscrpnih inovacija. Kristalno jasna vizija  kojom su se vodili u vremenu neizvjesnosti početka pandemije danas baca sasvim novo svjetlo na globalnu situaciju.      Patentirana još davne 2004. godine, Flash Streamer...

SAZNAJ VIŠE
23. srpnja '21.
Sinclair grupacija širi ponudu klima uređaja

U jeku sezone hlađenja stižu goruće vijesti iz Sinclair grupacije. Ovaj proizvođač iza čijeg imena stoje pouzdani, provjereni i efikasni klima uređaji na tržište plasira dvije nove serije - Keyon i Terrel.    Terrel orjentirana na prestiž i luksuzan dizajn, a Keyon inspirirana decentnom i suptilnom formom pronašle su...

SAZNAJ VIŠE
24. svibnja '21.
Kako odabrati klima uređaj?

Privlačan dizajn ispod kojeg se kriju napredne tehnologije modernih klima uređaja neizostavno će unijeti unosi dah komfora u vaš dom i to je razlog zašto su klima uređaji danas sastavni dio gotovo svakog kućanstva, no put do idealnog uređaja često nije sasvim jednostavan.      Bez obzira na to...

SAZNAJ VIŠE