03.02.2021.

Daikin razvio tehnologiju koja suzbija koronavirus

Nedugo nakon što smo pisali kako je Panasonic potvrdio inhibirajući učinak nanoe X tehnologije na čestice koronavirusa, ohrabrujuće vijesti dolaze i iz Daikinove tvornice.

Proizvođači japanskih klima uređaja godinama su na tronu po pitanju inovacije i pronalaska brzih i učinkovitih rješenja za široke mase korisnika. Bilo je samo pitanje vremena kada će razviti tehnologiju s toliko učinkovitom razinom pročišćavanja zraka da će uspjšeno suzbiti i koronavirus.
Danas, godinu dana nakon početka globalne pandemije, klima uređaji se pokazuju kao potencijalno sredstvo suzbijanja iste.

Tehnologija budućnosti danas

Ovaj Japanski gigant već godinama ima misiju pronalaska rješenja za što kvalitetniji zrak. Iz te misije se  razvila Daikin Streamer tehnologija. Ona nije novina za Daikinove uređaje - primjenjuje se od 2004. godine. Streamer tehnologijom se uništavaju virusi, bakterije, plijesni i alergeni na način da se razgrađuju na bezopasne atome.    


Električno pražnjene Daikin Streamera sadrži tehnologiju koja neprestano generira elektrone velike brzine. Streamer uništava štetne tvari tako da razgrađuje njihove površinske proteine koje potom uništava oksidacijom.

Posebnost Daikin Streamer tehnologije  je u oksidacijskoj razgradnji koja je mnogo veća od konvencionalnih generatora plazme.

Vizija u praksi

Istraživanje utjecaja Streamer tehnologije na suzbijanje koronavirusa započelo je nedugo nakon početka pandemije. Početni pozitivni rezultati dobiveni laboratorijskim ispitivanjima bili su prvi su korak ovog giganta ka unapređenju postojeće tehnologije, ali i prema dokazivanju uspješnosti opreme koja koristi ova rješenja u borbi protiv koronavirusa.

Eksperiment kojim je potvrđena učinkovitost spomenute tehnologije je proveden na način da su virusi ozračeni Daikin Streamer tehnologijom u trajanju 3 sata. Dobiveni rezultati potvrđuju da:

* Streamer tehnologija nakon 3 sata uništava 99,97% čestica koronavirusa
* Nakon 1 sata uništava 93,65% čestica

 


Ispitivanja su provedena u laboratorijskim uvjetima, u kontroliranom okruženju, a odnose se samo na patentiranu tehnologiju Streamer. U ovoj fazi, gore spomenuti testovi nisu namijenjeni procjeni izvedbe proizvoda, no jasno je da sve ide u smjeru potvrde izvedbe.

Uređaji za široku uporabu

Iz Daikina su još na početku pandemije naglašavali kako kvalitetan ventilacijski sustav u prostorijama gdje boravi više osoba, poput restorana, trgovačkih centara ili raznih čekaonica ima ključnu ulogu u smanjenju zaraze virusom.

Danas iz Daikina mogu reći da imaju spremnu tehnologiju o kojoj su pričali na početku pandemije. Još jednom su potvrdili svoj status vizionara i nisu pogriješili. Postavlja se pitanje hoće li se u trenutnoj situaciji i mjerama koje su na snazi prepoznati važnost uređaja s ovakvim performansama?

Za sva pitanja kojih se vi možete sjetiti, a tiču se klima uređaja i sustava klimatizacije, stojimo vam na raspolaganju - svaki radni dan na adresi Ulica Braće Miroslava i Janka Perice 59b ili putem telefona 023 31 6060.

Vidimo se,
Vaša Arija Nova