03.11.2017.

Evo kako najbolje podesiti klima uređaj za grijanje

 

Namjestili ste temperaturu na klima uređaju, ali ne dobivate željeni efekt. Odnosno, želite se ugrijati, podignuli ste temperaturu, a zatim primijetili da vaš uređaj puše, ali ne grije.

To je jedan od najčešćih problema u prijelaznim razdobljima, a obično znači da vam je klima uređaj u pogrešnom režimu rada. Kako bi se grijali, nije potrebno samo povećati temperaturu na daljinskom, nego promijeniti i režim rada na grijanje ili hlađenje.

arija nova, grijanje, režim rada, klima uređaj, promijena,

Bitno je za napomenuti, kako kod promijene režima rada vaš klima uređaj neće odmah krenuti s puhanjem već mu za započeti grijanje treba određeno vrijeme kako bi ugrijao sistem. Vaša klima bi nakon što uključite grijanje kroz nekoliko minuta trebala početi istrujavati topli zrak te grijati prostor.

Promjena režima rada na daljinskom upravljaču

Kako bi promjenili režim rada uzmite svoj daljinski upravljač i pronađite tipku MODE i zatim pritiskom izaberite režim. Grijanje na displayu daljinskog upravljača može biti označeno s oznakom HEAT ili na nekim daljinskim upravljačima s oznakom sunca. Za režim hlađenja princip je isti, samo ćete na daljinskom izabrati COOL ili u nekim slučajevima oznaku snježne pahulje..

Poslije toga izaberite željenu temperaturu. Temperatura je obično označena slovima TEMP i strelicama gore i dolje. Noviji klima uređaji imaju različite senzore, poput I Feel ili 3D, koji se nalaze i na daljinskim upravljačima pa ćete u svega nekoliko minuta u prostoru koji klimatizirate imati željenu temperaturu. Nešto stariji uređaji temperaturu mjere preko unutarnje jedinice, a s obzirom da je unutarnja jedinica obično udaljenija od prostora koji želimo zagrijati temperaturu na daljinskom podesite za jedan do dva stupnja više nego što želite.

Jedna od opcija koja bi vam isto tako mogla dobro poslužiti je podešavanje ispuha. Naime, klima uređaji imaju od tri do sedam brzina kojima izbacuju zrak. Brzinu ispuha namještate putem tipke FAN SPEED. Najbolji način za kvalitetno grijanje i manju potrošnju energije je najmanja brzina.

Za sve informacije nazovite nas na 023 31 60 60 ili  e-mailachata na internetskoj stranici,  društvenih mreža, a sve što vas zanima saznat ćete i dolaskom u naš prodajno-izložbeni centar na adresi Put Biliga 2 u Zadru.