18.10.2017.

Evo što nas očekuje na tržištu klima uređaja!

 

- Novi klima uređaji bit će tiši, puno bolje tehnološki opremljeni i energetski učinkovitiji, a ujedno i ekološki prihvatljiviji, dio je onoga što su predstavnici naše tvrtke mogli saznati na seminaru koji je održan prošloga tjedna u Splitu.

 
 
arija nova, deltron, novosti, klima uređaj

 

Seminar je organizirala tvrtka Deltron, koja je generalni zastupnik i uvoznik klimatizacijske opreme Mitsubishi Electric, Gree i Azuri. Ova je tvrtka, kako je na početku istaknuo član uprave Ivica Bašić, prošle godine ostvarila rekordnu dobit na području JI Europe.

Najveći noviteti, kako se moglo i očekivati, dolaze iz Mitsubishi Electrica koji je vodeći tehnološki div industrije klima uređaja. Već početkom ožujka na hrvatsko tržište trebao bi stići uređaj MSZ-AP koji će biti nasljednik jednog od najraširenijih modela MSZ-SF. Uređaj će raditi na freon R-32, s čim će dobiti veću učinkovitost i smanjenu razinu buke na samo 19 dB. Ujedno su smanjene dimenzije unutarnjih jedinica, ali i vanjske jedinice za uređaje od 5kW. Novost je da će ovaj uređaj imati predviđeno mjesto za WiFi modul, a sezonski koeficijenti SEER i SCOP bit će 8,6, odnosno 4,7. Uređaj dolazi u energetskoj klasi A+++ na hlađenju i A++ na grijanju. Uz timer na daljinskom ćete imati mogućnost pomicanja krilaca vertikalno i horizontalno.

Između ostaloga neke promjene očekuju se i u multi sustavima. Na tržište dolaze slim modeli, a kod standardnih će zbog prelaska na ekološki prihvatljiviji freon R-32 biti povećana energetska učinkovitost, pa će im energetske klase porasti za jedan + u režimima hlađenja i grijanja. Kod kazetnih sustava novost su oni s flat dizajnom i opcionalnim 3D senzorima.

Dizalice topline karakterizira novi kompaktni kompresor koji omogućuje njihovu veću učinkovitost. Postolje ima novi dizajn, a omogućen je i optimiziran rad te upravljanje defrostom. Smanjena je razina buke i to do čak 10dB, a osim toga je i poboljšana sezonska energetska učinkovitost zbog čega su dizalice topline išle u višu energetsku klasu.

Azuri nudi niske troškove uređaja, a visoku učinkovitost, te kako je naglašeno, kvalitetu i pouzdanost. U njihovim modelima dolazi integrirano WiFi sučelje, imaju I Feel funkciju na daljinskom koja omogućava efikasnije hlađenje ili grijanje, a kao opciju ima i modul tihog rada. Novost u njihovoj ponudi su kazete te podni sustavi koji uz mod tihog rada i I Feel funkciju imaju i Cold plasma generator.

Gree klima uređaji su najprodavaniji u svijetu, a predstavljene su serije LOMO, Eco Viola, Amber, Hansol i U-Crown. I Gree se postupno prebacuje na rad s freonom R-32, a uz njihove uređaje dolazi integrirani WiFi, Cold plasma generatori koji kvalitetno pročišćavaju zrak te I feel senzori. Neki od uređaja već imaju ugrađenu i zaštitu od nedostatka plina te rade čak i kada ga je tek 30 posto od potrebne količine. Ove godine i Gree bi mogao imati još noviteta na našem tržištu.

Za najbolje ponude i informacije o klima uređajima javite nam se na broj 023 31 60 60 ili putem e-mailachata na internetskoj stranici,  društvenih mreža, a sve što vas zanima saznat ćete i dolaskom u naš prodajno-izložbeni centar na adresi Put Biliga 2 u Zadru.

deltron, klima, gree, arija nova, zadar, klima uređaji