29.05.2017.

Evo što trebate znati kada kupujete klima uređaj

 

Kupnja klima uređaji je investicija i kada kupimo odgovarajući uređaj za svoj dom ili radni prostor prvenstveno želimo da on radi kako treba i traje što duže. Uz nekoliko savjeta o kojima smo već pisali u prijašnjim postovima, nekoliko je načina da se osjećate ugodno u klimatiziranom prostoru, trošite manje električne energije te da za sebe odaberete klima uređaj s kojim ćete biti zadovoljni dugi niz godina.

 

Klima uređaji, zadar, arija nova, tekst, klima, klima centar
 

Hlađenje prostorija klima uređajem


Kada započnu vrućine uz klima uređaj možemo postići nevjerojatnu ugodu, ali isto tako s nepravilnim podešavanjem temperature možete se osjećati i dosta loše, a u nekim slučajevima se možete dovesti i u opasnost. Naime, podešena temperatura za rashlađivanje trebala bi biti od 5 do 7 stupnjeva niža od vanjske temperature.


Temperatura koja je niža od 7 stupnjeva nego vanjska može dovesti do temperaturnog šoka, koji za vas i vaše ukućane može biti vrlo loš. Sigurno znate da do šoka može doći kada tijelo naglo prelazi iz hladnijeg u topliji prostor i obrnuto. Osim toga, prilikom hlađenja sigurno želite i potrošiti manje energije. Činjenica je da svakim stupnjem koji namještamo niže trošimo i više električne energije i to od 3 do 10 posto, što nije zanemarivo na računima.

Osim toga, većina proizvođača s kojima radimo na novim uređajima ima mnoštvo tehnoloških noviteta među kojima su senzori koji prate prisustvo u sobi te raspoređuju puhanje zraka na najoptimalniji način, možete odabrati upravljanje putem WiFi-ja ili različite filtere koji popravljaju i poboljšavaju kvalitetu zraka u prostoriji koju klimatizirate.


Dobro je znati funkcije klima uređaja

Kada odaberete klima uređaj koji će zadovoljiti vaše potrebe, potrudite se naučiti i koje su njegove funkcije i kako ga programirati za rad. Programiranjem klima uređaja optimizirat ćete potrošnju i on neće nepotrebno raditi. Ono što svakako morate znati su funkcije mijenjanja načina rada za hlađenje i grijanje, odvlaživanje, smjer puhanja i ventilaciju.

Kupite klima uređaj s inverterom


Sve klime koje možete pronaći u našoj ponudi imaju inverterske sustave. Inverter je rotacijski kompresor koji radi i kada se klima isključi, a ovakvi uređaji troše i do 40 posto manje električne energije. Ovakvi uređaji imaju više razina hlađenja ili grijanja, a nakon što uređaj postigne željenu temperaturu vrlo malo energije potrebno je kako bi se ona održavala.


Servis i kupnja novog uređaja po povoljnim cijenama


Servis klima uređaja kupljenog u našem prodajnom centru najbolje je napraviti prije početka sezone grijanja ili hlađenja, odnosno u proljeće ili jesen. Prilikom kupnje klima uređaja preporučit ćemo vam samo uređaje renomiranih tvrtki i A klase. S ovim uređajima radimo već dugi niz godina te su se pokazali kao najbolji po preporukama našeg montažerskog tima.


Odlukom za kupnju novog klima uređaja u tvrtki Arija Nova definitivno nećete pogriješiti i ne može vam se dogoditi da kupite jeftinu klimu koja slabo hladi i buči. Nudimo vrhunske klima uređaje po pristupačnim cijenama, a kvaliteta se dugoročno uvijek isplati. Osim toga, kako bi potvrdili kvalitetu naše ponude kupcima dajemo jamstvo na čak pet godina.

Našu ponudu vrhunskih brendova pogledajte klikom na link.

Sinclair

Vivax
Gree
Toshiba
Fujitsu
Mitsubishi Electric
Daikin

Za sve informacije slobodno nam se javite ili nazovite na 023 31 60 60