07.10.2016.

Predstavljamo Vam posljednji novitet u našoj ponudi – Mitsubishi Electric ECODAN, dizalica topline

Predstavljamo Vam posljednji novitet u našoj ponudi – Mitsubishi Electric ECODAN, dizalica topline zrak-voda


Ecodan dizalice topline zrak-voda za svoj rad upotrebljavaju zrak kao besplatan i obnovljiv izvor energije, nudeći time višestruke koristi, kako za samog korisnika tako i za okoliš. Jednostavne su i prilagodljiva za instalaciju, korištenje i održavanje.

 


Ecodan dizalice topline dolaze u izvedbama koje se spajaju s hidrauličkim modulom sa ili bez spremnika potrošne tople vode. Hidraulički modul sa spremnikom potrošne tople vode je zapremnine od 200 L, dok je smještaj hidrauličkog modula bez spremnika potrošne tople vode, zahvaljujući malenim dimenzijama, izuzetno jednostavan i lak. Moguće ga je smjestiti i u najskučenije prostorije. Ecodan dizalice topline spajaju se na nove reverzibilne hidrauličke module i tako osiguravaju grijanje/hlađenje prostora te grijanje potrošne tople vode.


Sve vanjske jedinice opremljene su naprednom inverter tehnologijom koja preciznom kontrolom temperature osigurava udobno grijanje. Idealne su za primjenu u nadolazećim hladnim danima budući da vanjske jedinice osiguravaju temperaturu vode do 60°C, s time da vanjske jedinice serije ZUBADAN osiguravaju puni nominalni kapacitet do vanjske temperature od -15oC i temperaturu polazne vode od 55°C zahvaljujući Flash Injection tehnologiji te garantiraju sigurno grijanje sve do -28°C vanjske temperature.

 


Dizalica topline omogućava grijanje i hlađenje prostora podnim grijanjem, niskotemperaturnim radijatorima, ventilokonvektorima i površinskim hlađenjem te pripremu potrošne tople vode. Izbor ogrjevnih tijela je od velike važnosti za učinkovitost sustava jer npr. snižavanjem temperature vode u polazu za samo 1°C u režimu grijanja pridonosimo povećaju COP vrijednosti za 2%. Zahvaljujući "Auto Adaptation" funkciji, dizalica topline automatski prati promjene unutarnjih temperatura prostorija i vanjskih temperatura te u skladu s tim prilagođava temperaturu cirkulirajuće vode, osiguravajući znatne energetske uštede. U uštedi energije pomaže i mogućnost dvozonske kontrole temperature, bilo da se radi o dva različita toplinska opterećenja ili dvije različite temperature hlađenja.


Široki asortiman Ecodan dizalica toplina, inteligentna kontrola i automatika sustava, jednostavno i intuitivno sučelje na zaslonu daljinskog upravljača, nesmetan rad u širokom temperaturnom rasponu vanjskog zraka od -28°C do +46°C, te širokim rasponom polaznih temperatura vode od +5°C do +60°C čini ju idealnim izborom za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode u hotelima, školama, bolnicama, dječjim vrtićima, stanovima, apartmanima, obiteljskim kućama, vilama, vikendicama, hostelima, industrijskim i sl. objektima tijekom cijele godine. Cijeli asortiman ovog multifunkcionalnog sustava nalazi se u visokoj, većini proizvođača još uvijek nedostižnoj A++ klasi sezonske energetske učinkovitosti.

 


O značaju dizalica topline u uštedi energije te koristi koje one imaju za okoliš dovoljno govore i novčani poticaji koje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) ponovo namjerava objaviti. Pripremite se i osigurajte na vrijeme Vašu ECODAN dizalicu topline koja će povećati komfor Vašeg doma i učiniti ga energetski visokoučinkovitim.


Za sva pitanja vezana uz Ecodan dizalicu topline, ali i sve ostale proizvode iz našeg asortimana, slobodno se obratite na broj telefona 023 31 60 60 ili na e-mail adresu info@arijanova.hr