15.09.2016.

Zašto je važno redovito servisirati klima uređaj?

 

Održavanje stambenih i uredskih prostora relativno je lagan zadatak kada je potrebno skloniti i očistiti ono što je oku vidljivo. No što je sa štetnim česticama i plinovima koje ne možete vidjeti a često obitavaju u unutarnjoj jedinici Vašeg klima uređaja te Vas okružuju i utječu na Vaše zdravlje?
Saznajte nešto više o 4 štetne tvare koje serviseri eliminiraju prilikom servisiranja i čišćenja klima uređaja:


1. Kemikalije i štetni organski spojevi


Štetni organski spojevi kojima je točka isparavanja blizu sobnoj temperaturi osobito su opasni po zdravlje a nalaze u predmetima koje svakodnevno koristimo, kao što su kopirni uređaji, printeri, sredstva za čišćenje, pesticidi, dim cigarete pa čak i vodootporni markeri. Kvalitetan servis klima uređaja može činiti razliku između ugodnog ili opasnog radnog mjesta ili dnevnog boravka.


2. Bakterije i virusi


Bakterije i virusi veliki su ljubitelji vlažnih mjesta, a klima uređaji koji imaju problem s odvodom kondenzata nude im stoga sve potrebne uvjete za razmnožavanje. Želite li izbjeći prehlade i bolesti, važno je pregledati i dezinficirati klima uređaj zajedno s odvodom kako biste se u domu ili uredu osjećali potpuno sigurno.


3. Plijesan


Još jedan štetni čimbenik koji ovisi o vlazi je plijesan. Ako je klima uređaj izgubio kapacitet odvlaživanja, vaš prostor postaje podložan širenju plijesni. Djeca i starci te oboljeli od astme prvi će osjetiti štetni utjecaj plijesni koji se manifestira kroz različite alergijske reakcije.


4. Prašina i prhut


Prašina i prhut veliki su neprijatelji klima uređaja. Lakoćom zaštopaju filtere, ali se s jednakom lakoćom i raspršuju po prostoru prilikom ispuhavanja zraka iz klima uređaja. Prašina i prhut često izazivaju alergijske reakcije, a pogotovo prhut životinjskog porijekla čemu su posebice izloženi vlasnici kućnih ljubimaca.


Najčešći simptomi kojim će Vas vlastito tijelo upozoriti na onečišćeni klima uređaj:


- Začepljeni nos
- Iritacija očiju
- Iritacija kože i osip
- Kašljanje
- Glavobolja
- Alergijske reakcije


Osim vlastitog tijela, na onečišćeni klima uređaj može Vas upozoriti i Vaš životni ili poslovni prostor sljedećim simptomima:


- Miris ustajalog zraka
- Miris kemikalija
- Ispuhavanje prašine iz unutarnje jedinice

Nakon sezone hlađenja ili grijanje najbolje je vrijeme za servis i čišćenje klima uređaja, nazovite nas i naručite se sad. Ukoliko je vaša klima odradila svoje i želite uređaj koji će bolje hladiti i grijati posjetite naš prodajno-izložbeni prostor na adresi Put Biliga 2 ili pogledajte ponudu uređaja na ovom linku.