17.04.2015.

Daikin - korak prema boljoj budućnosti

Daikin je predstavio novitet u svijetu klimatizacije a sve u svrhu očuvanja prirode. Ururu Sarara je jedinica s nagrađenom jedinstvenom tehnologijom pročišćavanja zraka na 5 načina, iznimno niskim utjecajem na okoliš i niskom potrošnjom energije. A sad se otišlo i korak dalje ...


Što su radne tvari?
Radna tvar je medij za prijenos topline sa višeg energetskog nivoa na niži i obratno što omogućava hlađenje odnosno grijanje.

 

 

Daikin - prijatelj okoliša
U sklopu naše predanosti očuvanju prirode, cilj nam je razvijati sustave s manjim utjecajem na okoliš. Odabir radne tvari ključan je čimbenik u našoj želji da smanjimo utjecaj na globalno zatopljenje.
Provodimo istraživanja kojima je cilj ostvariti praktičnu uporabu radnih tvari sljedeće generacije i usredotočiti se ne samo na njihov izravan utjecaj na globalno zatopljenje nego i na njihove učinke tijekom ukupnog vijeka trajanja, uključujući energetsku učinkovitost tijekom uporabe klimatizacijskog uređaja.


Donosimo odluke na temelju svih čimbenika koji doprinose:
›› utjecaj samih radnih tvari na okoliš,
›› sigurnosni čimbenik, kao što je zapaljivost i toksičnost,
›› trošak proizvodnje klimatizacijskih uređaja koji koriste radne tvari.


Zašto odabrati R-32?
Kao jedina tvrtka na svijetu koja proizvodi i klimatizacijske uređaje i radne tvari, usvojili smo novu radnu tvar za klimatizacijske uređaje, R-32, čiji potencijal globalnog zatopljenja iznosi samo jednu trećinu u usporedbi s drugim konvencionalnim radnim tvarima. Već smo u studenom 2012. prvi put u svijetu predstavili klimatizacijski uređaj koji koristi radnu tvar R-32, a to je Ururu Sarara. Od 2015. proširili smo uporabu te za okoliš povoljnije radne tvari u većoj paleti proizvoda.


Mi smo spremni za budućnost. Hoćete li nam se pridružiti?