08.11.2012.

DAIKIN ALTHERMA - jamstvo velike učinkovitosti i potpune ugode

Daikin Altherma predstavlja vrhunac dugogodišnjeg iskustva u tehnologiji dizalica topline. Učinkovito koristeći okolišnji zrak osigurava toplinu za komforno grijanje kuće i potrošnu toplu vodu na vanjskoj temperaturi i do -20º C. Altherma koristi energiju iz zraka, obnovljiv izvor energije. Tehnologija dizalica topline je vrlo učinkovita (sa 1 kW električne energije Altherma iz zraka proizvodi 3-5 kW toplinske energije).

EU organizacija Eco-Label smjestila je sustav Altherma u slijedeće kategorije: učinkovitost grijanja i hlađenja, prednost rashladnih sustava kod problema globalnog zatopljenja (GWP), buka, nedostatak RoHS tvari, trening, dokumentacija, dostupnost rezervnih dijelova i dostupnost detaljnih informacija kod prodaje uređaja. Daikin Altherma ima najveću energetsku učinkovitost i najmanji učinak na globalno zatopljenje od svih ostalih proizvođača dizalica topline.

Dizalice topline Daikin Altherma pružaju jedinstvene prednosti:
> Upotrebljavaju obnovljive izvore energije kao što je solarna energija akumulirana u vanjskom zraku.
> Omogućavaju značajnu uštedu energije.
> Daju značajan doprinos smanjenju emisije CO2.
> Pruža mogućnost pripreme tople vode preko solarne opreme.

 

ENERGETSKI UČINKOVITI RAD
Dizalica topline zrak/voda iz serije Daikin Altherma upotrebljava obnovljivi izvor energije. Ona zapravo uzima toplinu solarne energije koja je akumulirana u vanjskom zraku. Sustav se sastoji od zatvorenoga kruga koji sadržava rashladno sredstvo. Stvara se termodinamički ciklus uslijed isparavanja, kondenzacije, kompresije i ekspanzije. Dizalica topline “diže” toplinu s niske na visoku razinu temperature. Prikupljena toplina prenosi se u distribucijski sustav putem ogrijevnih tijela (podno grijanje, niskotemperaturne radijatore i/ili ventilokonvektore za sustave grijanja na niskoj temperaturi i visokotemperaturne radijatore za sustave grijanja na visokoj temperaturi). Ovisno o modelu i uvjetima, dizalica topline zrak/voda Daikin Altherma daje oko 3 kWh upotrebljive topline za svaki kWh električne energije koji potroši. To znači da je otprilike 2/3 potrebne topline besplatno!

 

UZ MANJE ENERGIJE I DALJE UGODNA TOPLINA U KUĆI
Daikin Altherma ima do 5 puta učinkovitije grijanje od klasičnoga sustava grijanja koji se temelji na fosilnim gorivima ili električnoj energiji. Iskorištenjem topline iz vanjskog zraka sustav troši manje energije, a da kupac, potrošač i dalje uživa u stabilnoj i ugodnoj razini topline. Osim toga, zahtjevi za održavanje su minimalni, zbog čega su radni troškovi niski. Zahvaljujući inverterskoj tehnologiji vaša je ušteda energije još veća.

 

MINIMALNI TROŠKOVI UGRADNJE
Daikin Altherma, dizalica topline, uzima toplinu iz zraka. Nisu potrebni radovi kopanja kao kod dizalica topline zemlja/voda. Vanjske i unutrašnje jedinice su kompaktne. Vanjsku jedinicu možete lako smjestiti izvan zgrade - pogodno i za stanogradnju. Bez plamena ili dima nema potrebe za dimnjakom ili stalnom ventilacijom u prostoriji u kojoj je ugrađena jedinica Daikin Altherma.

POTPUNA SIGURNOST
Daikin Altherma radi bez ulja, plina ili drugih opasnih tvari i tako smanjuje mogući rizik povezan s takvim tvarima. Osim toga, ne trebate plinski priključak ili spremnik goriva. Nema opasnosti od trovanja, mirisa ili zagađenja zbog spremnika koji propuštaju.

 

Princip rada DAIKIN Altherme pogledajte ovdje

 

Za više informacija slobodno nas nazovite ...