20.08.2012.

Daikin NEXURA - unique technology

Udobnost i dizajn
 
Ako želite zagrijati hladne zimske ili ohladiti ljetne vruće pauze pritisnete gumb i dobijte NEXURA udobnost tokom cijele godine. Ovaj uređaj se odlikuje stilom, savršeno pogodna za bilo koji dekor i ima jednu jedinstvenu značajku: na prednjoj ploči koja zagrijava sobu kao normalan radijator, a proizvod dodatni topli zrak za više udobnosti. Moderan vanjski dizajn Nexure, nadopunjuju i moderne tehnologije. Osim grijanja, hlađenja i pročišćavanja zraka objekta, Nexura kombinira karakteristike najveće učinkovitosti i apsolutnu jednostavnost korištenja.

 

 

Najbolji od najboljih

Tih i nenametljiv klima uređaj ima najbolje karakteristike grijanja i hlađenja, udobnosti i dizajna. U načinu grijanja svojim jedinstvenim aluminiji pločama može zagrijati i proizvesti dodatni vrući zrak, baš kao i normalan tradicionalni radijator. Ova jedinstvena značajka se aktivira pritiskom na ''sjajno'' uz mogućnost korištenja daljinskog upravljača.
 
Zahvaljujući smanjenom protoku zraka uređaj može vrlo brzo ugrijati i ohladiti zrak, uzrokujući osjećaj udobnosti i opuštanja. Ugrađeni zračni filteri osiguravaju čist i zdrav protok unutar uređaja. Osim toga zrak se po prostoriji distribuira vrlo tiho. Ekvivalent buke je jedva 22 dBA u modu hlađenja i 19 dBA u modu grijanja. Za usporedbu: pozadinska buka u mirnoj sobi je u prosjeku je 40 dBA.

 

 

Okoliš - siguran i provjeren sustav
 
Kada je u modu grijanja, Nexura koristi obnovljivi izvor energije: zrak. Takav sustav omogućava spremanje veće količine učinkovite energije, za razliku od sustava za grijanje na temelju fosilnih goriva. Uz pomoću Daikinove dizalice toplote smanjuje se emisija CO2 i štiti naš okoliš.
 
Inverter tehnologija također mijenja brzinu kompresora toplinske pumpe (snage motora), te koristi samo energiju za grijanje i hlađenje prostorije. Uz održavanje stabilne temperature ova tehnologija može uštedjeti do 30% u usporedbi sa konvencionalnim sustavima, start-stop i smanjiti vaše troškove električne energije.
 
Pristaje uz bilo koju unutrašnjost
 
Nexura je diskretan i uklapa u vaš interijer bez ikakvih problema. Nexura se može koristiti u jednokrevetnoj sobi, jedna unutarnja jedinica spojena na jednu vanjsku jedinicu, ili u više soba aplikacija s najviše devet unutarnjih jedinica povezano na jednu vanjsku jedinica. Vanjska jedinica može biti instaliran na krovu, terasi ili uz vanjski zid.
 
Unutarnju jedinicu je lako kontrolirati s infracrvenim daljinskim upravljačem koji se isporučuje kao standardna oprema. Upravljač dolazi opremljen s tjednim vremena koji Vam omogućavaju da postavite program sedam dana u rasporedu s četiri različite aktivnosti dnevno.
 


Siguran i udoban san
 
Da bismo Vam pomogli spavati udobnije, Nexura sprječava pregrijavanja ili preveliko hlađenje tijekom noći. Ako je mjerač uključen, uređaj će automatski podesiti temperaturu od 2°C hladnije kad je u pitanju grijanje i 0,5°C toplije kad u pitanju hlađenje. Time se sprječava brza promjena temperature koja bi mogla ometati vaše spavanje.
 
Ponekad trebate usporiti
 
EKO način smanjuje potrošnju energije i sprečava preopterećenja kada su drugi kućanski aparati u uporabi. Aktiviranjem EKO načina, potrošnja energije je smanjena za oko 30%.

 

VIDEO