09.05.2012.

Toplinska pumpa zrak-voda TOSHIBA ESTIA

Toplinskom pumpom zrak/voda prirodna toplina iz okoline - zraka koristi se za to da se grijanje, priprema tople vode, ali i hlađenje u kući ostvaruju uz vrlo povoljne troškove. Solarnim zračenjem dolazi do zagrijavanja zraka, koje se stalno regenerira. Ovu energiju preuzima toplinska pumpa na niskoj temperaturnoj razini i pumpa je unutar pumpe do visoke temperaturne razine, kako bi se mogla koristiti za tipične potrebe u domaćinstvu.

 

 
Tehnologiju toplinske pumpe na najvišoj razini već godinama isporučuje japanski proizvođač TOSHIBA. Inverteri razvijeni na temelju dugogodišnjih istraživačkih radova, u stanju su koordinirati dva režima upravljanja, tako da dvostruki rotacijski klipni kompresor uvijek radi u najoptimalnijem štedljivom režimu rada. Proizvodi se samo onoliko snage, koliko je stvarno potrebno. Kod rada pod punim opterećenjem Toshiba toplinske pumpe postižu koeficijent snage do 4,66 (COP), a u području djelomičnog opterećenja još i veći!
 
Zahvaljujući toplinskim pumpama postiže se vrlo velika fleksibilnost; kombinacije s već postojećim sustavima grijanja (na ulje, plin, pelete itd.) jednako su moguće kao i ugodno hlađenje ljeti uz instalaciju tako zvanih fan coila. Za ovo su zaslužni izmjenjivači topline, koji preuzimaju toplinu iz zraka i transportiraju je preko medija koji cirkulira u sustavu (voda i antifriz), do vanjske jedinice, gdje je predaju vanjskom zraku. Priprema tople vode i akumuliranje također se održavaju tijekom režima hlađenja.
 
Toshiba toplinske pumpe jamče ...
    * ekološke tehnologije
    * velike uštede energije
    * visoku fleksibilnost
    * udoban režim grijanja i hlađenja
    * jednostavnu montažu
 
Područčja primjene toplinske pumpe ESTIA
 
 
pogledajte VIDEO
 
 
Za više informacija slobodno nas kontaktirajte