11.10.2017.

Evo zašto je i propuh dobar kod grijanja

 

Klima uređaji koriste zrak iz prostorije, a kako bi najbolje radili u režimima hlađenja i grijanja preporučeno je provjetravati prostor koji se klimatizira. Poznato vam je da u našim krajevima vlada fama oko propuha. O njemu se priča kao o mitskoj nemani, a vjerojatno ste još kad ste bili mali čuli da od njega možete dobiti razne upale, može vam se ukočiti vrat, izazvat će glavobolje ili upalu mozga. Ipak, koliko god takva mišljenja bila uvriježena, stručnjaci tvrde kako propuh ne izaziva glavobolje, neuralgije, upale mozga i slične zdravstvene probleme.

Postoji još jedna stvar koju vjerojatno niste znali, a to je da se uz pomoć propuha možete kvalitetnije grijati.

Naime, kod nas se u većini kućanstava još uvijek pretpostavlja da će otvaranjem prozora na kip zadržati temperaturu u stanu. Pretpostavka je i da ćete bez otvaranja prozora ostvariti uštede na grijanju, jer bilo bi logično da će provjetravanje dovesti do hlađenja prostora i većih računa za grijanje. Neki zbog toga idu toliko daleko da zimi uopće ne provjetravaju.

Međutim, otvaranjem prozora i stvaranjem propuha u kući napravit ćete vrlo dobru stvar, a potom bez problema ugrijati prostor. Kada provjetravate kuću na samo nekoliko minuta u tom procesu ćete, istina, malo ohladiti zrak, ali ne i zidove. No, na taj način riješit ćete se loše i kondenzirane vlage koja se skuplja u kućanstvu, a u prostoru će ostati svježi zrak. Takav zrak ćete brzo i lako zagrijati. Na grijanje nećete potrošiti više, jer inverterski klima uređaji će ubrzo postići željenu temperaturu. Ono što je važnije, osjećaj ugode u takvom prostoru je, složit ćete se, puno veći.

Osim toga, stručnjaci tvrde kako zimi, bez obzira na koje se sustave grijete, provjetravanje doma četiri puta na dan od tri do sedam minuta može smanjiti rizik od raznih vrsta bolesti.

Vjerujete li još da kod nas propuh ubija?

U našoj ponudi nudimo vam klima uređaje s mogućnostima hiper grijanja, ionizatorima i plasma filterima koji uklanjaju štetne tvari iz zraka i troše vrlo, vrlo malo električne energije, a tijekom ljeta vas hlade uz najugodniji osjećaj prirodnog strujanja zraka. I sve to po prihvatljivim cijenama.

Za sve informacije o najboljim sustavima za hlađenje i grijanje nam se javite na broj 023 31 60 60 ili putem e-maila, chata na internetskoj stranici,  društvenih mreža, a sve što vas zanima saznat ćete i dolaskom u naš prodajno-izložbeni centar na adresi Put Biliga 2 u Zadru.