24.05.2017.

Evo što trebate provjeriti prije ljetnih vrućina

Prilikom korištenja i rukovanja klima uređajima, posebno u prijelaznom periodu kod promjene režima rada s grijanja na hlađenje, može vam se dogoditi da pomislite kako vam je uređaj pokvaren. Vrlo često događa se da uređaj sasvim dobro radi i da ne trebate zvati servisere.

Donosimo vam nekoliko situacija o kojima bi trebali voditi računa prije nego pomislite da vam je uređaj pokvaren.

 

 

Ne zaboravite promjeniti režim rada

Prilikom prijelaza s grijanja na hlađenje, ali i obrnuto, događa se da zaboravite na daljinskom upravljaču promijeniti režim rada.  Klima uređaj nastavlja raditi u pogrešnom režimu, a vama se može učiniti da je pokvaren i da ne radi dobro. Stoga, prije nego pozovete servisere uvjerite se da vam je uređaj postavljen na željeni režim rada.

Provjerite filtere

Ukoliko vam se čini da vaš klima uređaj radi slabije, prije poziva za servis provjerite filtere. Zna se dogoditi da je filter unutarnje jedinice u potpunosti začepljen prašinom, a zbog toga ne postoji protok zraka i klima uređaj ne radi kako bi trebao. Najbolje je barem jednom mjesečno provjeriti stanje filtera i očistiti ih kako bi vaš klima uređaj radio najoptimalnije.

Curenje vode ne znači da je uređaj pokvaren

Količina vode koja kapa iz klima uređeja nije indikator kvara. Kod rada klima uređaja u režimu grijanja količina vode koja izlazi iz odvoda kondenzata ovisi o relativnoj vlazi zraka, tako da se u slučaju suhog vremena događa da uopće nema kondenzata. Općenito, količina kondenzata varira i nije pokazatelj ispravnosti rada klima uređaja.

Pored ovih situacija budite sigurni da ako vam ne radi daljinski upravljač prvo provjerite jesu li baterije istrošene.

Ukoliko osjetite neugodne mirise koji dolaze iz unutarnje jedinice najveća vjerojatnost je da je te mirise uređaj pokupio iz prostorije u kojoj radi, često je to blizina kuhinje.

Redovno održavanje smanjuje mogućnost kvara i najbolje ga je obaviti u sezoni proljeća ili jeseni.

Ako želite više informacija o klima uređajima možete ih pronaći na ovom linku.

Za sve dodatne informacije slobodno nam se javite putem ovog linka ili nas nazovite na 023 31 60 60.