31.10.2015.

Mobitelom do željene temperature!

Zaboravite na daljinski, izvadite mobitel!

Podesite temperaturu, odaberite režim rada, podesite lamele ili brzinu ispuha - sve je to moguće s vašeg tableta, kompjutera ili pametnog telefona.

 

 

Toshiba Intesis Home

 

Vrijeme kada smo kućanskim uređajima upravljali daljinskim upravljačima lagano prolazi. Naprednim uređajima kojima je moguće upravljati putem mobilnih aplikacija pridružili se i proizvođači Mitsubishi Electric i Toshiba. Upravo je potonji brand nedavno prestavio svoju verziju bežičnog upravljanja klima uređajem koji je razvijen u suradnji sa Intesis HOME softverskom kućom. Riječ je o sustavu koji se sastoji od modula (IS-IR-WIFI-1) koji s unutarnjom jedinicom može biti povezan bežično ili putem kabela. Navedeni modul mora biti spojen na internet te putem cloud aplikacije preuzima komandu korisnika. Potom ju prenosi na unutarnju jedinicu klima uređaja. Važno je napomenuti kako jedan modul može kontrolirati samo jednu unutarnju jedinicu klima uređaja, a putem aplikacije korisnik može određivati slijedeće parametre:

 

• podešavanje temperature
• podešavanje režima rada
• brzina vrtnje ventilatora
• poziciju lamele

 

 

Osim toga, korisnik ima uvid u temperaturu u prostoru te može vidjeti postoji li kakva zabilježena greška u radu same jedinice. Aplikacija INTESIS HOME u potpunosti je besplatna te je dostupna za iOS i Android pametne telefone, tablete te osobna računala i na hrvatskom jeziku.

 

Mitsubishi Electric Melcloud

 

 

Slično kao kod Toshibe, tako i ME ima svog igrača za bežično upravljanje klima uređajem. Sustav se sastoji od modula MAC-557IF-E koje je potrebno spojiti na unutarnju jedinicu. Modul se spaja na vašu mrežu te prenosi komande klima uređaju. ME razvio je jedinstvenu aplikaciju za iOS, Android, Microsoft indows 8 i BlackBerry 10 uređaje. Aplikaciju MELCloud moguće je besplatno skinuti putem AppStore-a, Google Play-a ili Windows Store-a ili jednostavno na web adresi www.melcloud.com. Aplikacija je dostupna i na hrvatskom jeziku.

 

 

Melcloud omogućava mnoga podešavanja Melcloud aplikacija korisnicima omogućava slijedeća podešavanja:

 

• Paljenje / gašenje uređaja
• Režim rada uređaja
• Brzina ispuha ventilacije
• Tjedni programator (timer)

 

 

U slučaju da želite Melcloud sustav koristiti u kombinaciji s unutarnjom jedinicom Ecodan, tada je potrebno ugraditi modul PAC-WF010-E.. Aplikacija Mitsubishi Electrica izrazito je jednostavna za korištenje, a uz ugradnju modula moguće je aplikaciju koristiti i na dizalicama topline Ecodan.