Što su kolačići

Kolačići su male datoteke koje imaju sve profesionalne internetske stranice. Oni se spremaju na vašem računalu ili mobitelu, a koriste se kako bi poboljšali vaše korisničko iskustvo. Više informacija o kolačićima možete pročitati na Wikipediji.

Ovdje ćemo vam objasniti koje informacije prikupljamo, kako ih koristimo i zbog čega ih ponekad spremamo na vaše računalo. Njihovu pohranu možete i zaustaviti, no to može unazaditi neke od funkcionalnosti naše stranice.

Preporučamo vam da kolačići budu omogućeni na vašem računalu, čak i ako niste sigurni jesu li vam potrebni, jer mogu utjecati na funkcionalnosti samih web-stranica koje koristite.

Kolačiće uvijek možete onemogućiti u postavkama svog internet-preglednika.

Kolačići koje pohranjujemo na vašem računalu

Kolačiće koristimo u svrhu upravljanja procesom registracije i u administrativne svrhe. Ti kolačići se obično brišu nakon vaše odjave, ali u nekim slučajevima mogu ostati pohranjeni jer su u njima spremljene vaše preference za buduću upotrebu naše web-stranice.

Koristimo kolačiće kako bismo pratili kad ste se prijavili na našu web-stranicu. To je korisno kako bi lakše pronašli našu stranicu te se ne morate prijavljivati ponovno svaki put kada je posjetite.

Kolačići vanjskih pružatelja usluga

U nekim slučajevima koristimo vanjske pružatelje usluga, a samim time i njihove kolačiće. Ovdje ćemo opisati koje pružatelje usluga koristimo, i koje vrste kolačića.

Arija Nova d.o.o. koristi Google Analytics, jedno od najraširenijih rješenja za analizu prometa na web-stranicama. Tako možemo poboljšati vaše korisničko iskustvo prateći. koje ste stranice posjetili i koliko ste se zadržali na njima. Te informacije pomažu nam saznati i analizirati koji su djelovi najzanimljiviji posjetiteljima te možemo nastaviti raditi zanimljivije sadržaje te stavljati na akciju posebne proizvode.

Surađujemo i s vanjskim pružateljima usluga putem kojih se oglašavamo. Kolačići nam tu omogućavaju praćenje je li netko od posjetitelja došao direktno na našu stranicu ili putem reklame, partnerske stranice i slično. Bez kolačića ne bismo znali koji način oglašavanja daje najbolje rezultate, niti bismo mogli platiti naknade za oglašavanje.

Nadamo se da vam je ovaj tekst o primjeni kolačića pomogao. Nadamo se da ćete ih omogućiti u svom pregledniku i pomoći nam da radimo još bolje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti putem e-maila info@arijanova.hr.